A világ 10 legdrágább esküvői ruhája
2017. július 28. írta: Moah

A világ 10 legdrágább esküvői ruhája

Egy dolog biztos, miután ki lett tűzve az esküvő dátuma, az pedig nem más, mint az esküvői ruha. A történelem során számos alkalommal láthattunk példát arra, hogy milyen nagy hangsúly lett fektetve a ruhára, hogy biztos emlékezetes maradjon a jövőnek. Egyesek megmaradtak a tradicíós vonalak mentén, mások feszegették a határokat, de volt olyan is, aki szimplán visszafogottra vette. 
De egyben mindenki egyezett. Pénzt és időt nem kímélve, megtalálták azt a ruhát, amiben megálmodták bevonulásukat. 

De biztos, hogy megérte ennyi pénzt kiadni érte? Íme a világ 10 legdrágább ruhája.

10. Domo Adami - Platinum ruha - 81 millió 600 ezer Ft

1_16.jpg

A ruha különlegessége, hogy 40 méter igazi selyemfonallal készült selyemből és platinum szálból készült. 

9. Kate Middleton - 85 millió Ft

1_6.jpg

Katalin hercegné ruhája hamar nagy rajongótáborra tett szert. A ruhát Alexander McQueennél dolgozó Sarah Burton készítette. A ruha szaténból készült, és tartozott hozzá egy hímzett vállfűző, valamint egy szoknya is. A csipkére hímzett vállfűző az Egyesült Királyság nemzeteit volt hivatott jelképezni. A varrónők háromóránként új tűt használtak, és félóránként mostak kezet. Ezzel akarták elkerülni, hogy véletlenül nyomot hagyjanak a ruhán.

8. Amal Alamuddin - 102 millió Ft

1_7.jpg

Amal ebben az Oscar de la Renta ruhadarabban monta ki a bűvős igen szócskát George Clooney-nak. Francia csipke, kézi hímzés, gyöngyök és 14 méter csipke felhasználásával készült a ruha

7. Kim Kardashian - 105 millió 400 ezer Ft

1_8.jpg

2014-ben ezt a Gievnchy ruhát viselte, mikor kimondta Kanye Westnek a boldogító igent. A ruha Riccardo Tisci által lett tervezve.

6. Victoria Swarovski - 238 millió Ft

1_9.jpg

500 ezer kristály vonult be esküt tenni Victoria Swarovskival nemrég. A ruha maga 46 kg volt, 6 méter hosszú uszály tartozott hozzá. 

5. Vera Wang féle páva esküvői ruha - 391 millió Ft

1_10.jpg

Ez a nem megszokott darab Vera Wang tervezése és nem kevesebb mint 8 ember keze ügyessége, aminek uszálya 2009 darab hím pávakakas tollát viseli. Ami amúgy a ruha elkészülésének évét is jelzi. A ruha a kínai esküvői kiállításra készült.

4. Reem Acra és Tiffany & Co tervezése - 408 millió Ft

1_11.jpg

 Mi teszi ezt a sima, letisztult ruhát annyira különlegessé, hogy ekkora összeget kérjenek el érte? Nos, az a rengeteg Tiffany & co drágakövei, amik a ruhán cseppekben, szitakötőkben, pillangókban visszanéz. 

3. Angelababy - az egész esküvő volt kb 8 milliárd 160 millió Ft

1_14.jpg

A ruháról nincs adat, hogy mennyibe került, de tudjuk, hogy Dior és hogy 5 hónap alatt készült el. Ezekből az adatokból úgy véli a nagyközönség, hogy nem lehetett olcsó mulatság. A képen amúgy Kínában nagy rajongótábornak örvendő embereket láthatunk.

2. Yumi Katsura - Fehér arany gyémánt esküvői ruhája -
2 milliárd 490 ezer Ft

1_13.jpg

Yumi Katsuri 2006-ban megalkotta ezt a fehér arany gyémánt elnevezésű ruhát. Ez a darab 1000 gyönggyel van díszitve és közel 5 karát fehér arany van a ruhára erősítve. Ezen felül a ruha középső részében egy 8.8 karátos zöld gyémánt van rakva, hogy még jobban feldobja a ragyogó ruhát. 

1. Martin Katz és Renee Strauss ruhája - 3 milliárd 600 ezer Ft

1_15.jpg

Igen. Ez a ruha viszi a pálmát az összes ruha között. A ruhában ugyanis nem kevesebb mint 150 karátos minőségi gyémánt van. Minden pillanatban, amikor a menyasszony levegőt vesz is el tudja kápráztatni a nézőközönséget. És, hogy kik készítették? Egy híres szalon tulajdonos, és egy ékszerész közös eredménye. A ruha még mindig eladósorban van, nem rohannak a készítők az eladásával. 

A bejegyzés trackback címe:

https://moah.blog.hu/api/trackback/id/tr6112679667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása