10 fura esküvői szokás
2017. július 10. írta: Moah

10 fura esküvői szokás

Az egész világban különböző hiedelmek és hagyományok övezik az esküvőt. Bár manapság már csak jelképesek, mégis még felbukkannak az életben. Itt is van 10 hagyomány 10 különböző helyről!

 

1. Kongó - Teljes komolyság

 

1.jpg

 

A legtöbb pár az oltár előtt alig birja visszafojtani izgalmát, és szélesen mosolyogva várják a ceremónia végét. De nem úgy a kongóiak. Kongóban a párnak komolynak kell maradnia. És nem csak a szertartás alatt! Közép-Afrikában az a hiedelem jár,ja miszerint ha az ifjú pár az esküvő végéig nem marad komoly, nem veszik komolyan a házasság szentségét. 

 

2. Fidzsi-szigetek - Fogas kérdés

 

1_1.jpg

Fidzsi-sziget férfi lakóinak sem egyszerű a lánykérés. A leányt az apjától kell megkérnie, de egyben a leendő apósának egy bálnafogat kell ajándékba adnia. 

 

3. Mauriciusz - Extra kilók

 

1_2.jpg

 

Mig más ara vért izzadva küzd, hogy ledobjon magáról kilókat a Nagy napig, addig a mauriciuszi arák pont, hogy vért izzadnak, hogy meghizzanak. A hiedelem szerint minél kerekebb a nő, annál gazdagabb lesz a férj egy teltebb feleség nő oldalán.

 

4.Guatemala - Feel you free!

 

2.jpg

Mint az esküvői szervezői, Guatemalában a vőlegény szülei azt csinálhatnak amit akarnak. Akár össze is törhetnek akármit. A hagyomány szerint, amint a frissen házasodott pár megérkezik, a vőlegény anyukájának össze kell törnie egy fehér porcelán harangot, amiben rizzsel vagy liszttel feltöltve szerencsét hoz a párnak. 

 

5. Japán - Talpig fehérben

 

2_1.jpg

 

Egy japán esküvőről nem hiányozhat a Shinto ceremónia sem, ahol a menyasszonynak tetőtől-talpig fehérben kell lennie. Ez azt jelenti, hogy fehérnek kell lennie a sminknek, kimononak és a fejfedőnek is. És hogy miért?
A fehér jelképezi lányi mivoltát. A fejfedője pedig eltakarja "féltékenységének szarvait" leendő anyósa iránt. 

 

6. Jamaika - Számít a vélemény

 

1_3.jpg

A falu lakó felsorakoznak egy vonalban az utcán, és kritizálni kezdik a menyasszonyt. Ha túl sok a kritika, akkor haza kell mennie az arának felfrissitenie kinézetét, és újra el kell vonulnia előttük.

7. Libanon - Party arcok

 

2_2.jpg

Libanonban hatalmas partit csapnak már mielőtt összeházasodnának. Hastáncosok, kurjongatások és kiabálások és minden meghivott hatalmas lármát csap. A vége pedig az, hogy a menyasszony házában kötnek ki, ahol áldásokban és virágszirmokban "fürdetik meg" őket, miközben elindulnak megházasodni. 

 

8. Norvégia -  Kransekake

 

2_3.jpg

Szokás Norvégiában, hogy jeles alkalomra egy úgynevett kransekake készül. Ez a süti nem más, mint fagyasztott mandulásgyűrűkből emelt kémény, amibe szokás középre egy üveg italt is helyezni.

9. Indonézia - Nem mész te sehova!

 

2_4.jpg

 

3 napig otthon lennie és csak egymással foglalkozni, remekül hangzana nekünk. De nem Indonéziában. A hagyomány ugyanis megtiltja, hogy elhagyja az ifjú pár a házukat. Remélhetőleg a mosdóba menés nem tartozik ez alá.

10. Pápua Új-Guinea - Malackodás

 

2_5.jpg

 

Egy helyi hagyomány szerint a lány apja egy előre megbeszélt számú malacot ad át a férfinak, hogy vegye el a lányt. Aztán ezek a malacok pedig le lesznek vágva a lakodalomra. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://moah.blog.hu/api/trackback/id/tr4512634003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása